U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

5 november 2016

Onze op 5 november geplande vrijwilligerswerkdag bleek samen te vallen met de landelijke natuurwerkdag georganiseerd door Landschappen.nl. Daar sloten we graag bij aan! Zo konden we misschien onze eigen, inmiddels bekende, trouwe vrijwilligerspool uitbreiden met nieuwe mensen. We hoopten op vijftien deelnemers in totaal; het werden er zestien! Missie geslaagd.

Boerenbuitengebied deed mee met de landelijke Natuurwerkdag van de Landschappen.Boerenbuitengebied deed mee met de landelijke Natuurwerkdag van de Landschappen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dag begon als vanoudsmet koffie met klauwierenkoek. Mario vertelde hoe het afgelopen seizoen met de Lakenvelder koeien en de begrazingsweides was gegaan. Peter Harry vertelde hoe hij de effecten van onze gezamenlijke inspanningen in het veld ziet. Het gaat goed met ons aller boerenbuitengebied! Na een korte werkbespreking gingen we het veld in.

Een groep omrasterde de solitair staande meidoornstruiken op de begrazingsweide van de Rimbe. De koeien blijken er namelijk wel degelijk flink aan te kunnen knabbelen. Mario zal zijn koeien moeten leren slalomgrazen, zo zei hij lachend.

Een andere groep ging aan de slag met het zogenoemde uilenbosje op Bouwte. De eerder geplante coniferen waren niet aangeslagen. De omstandigheden waren ook erg slecht geweest. Een nieuwe poging dus. En er moest nog opslag van sleedoorn worden verwijderd.

Het weer hield zich fantastisch! De hele ochtend was grotendeels zonnig. We aten ons brood en Madeleines lekkere soep dan ook in het veld in de zon. Daarna weer aan de slag. Helaas duurde het toen niet lang meer tot de lucht betrok en een koude wind opstak. Om een uur of half drie hielden we er dan ook mee op (behalve Peter Harry die stug doorging tot zes uur). We hebben weer heel veel werk verzet en een leuke dag gehad. Nog meer sleedoornopslag...Nog meer sleedoornopslag...