U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Werkdag 27 februari

 

Deze zaterdag was het plantdag. De struweelvakjes tussen de 2 overhoekjes aan de Daaleweg werden gevuld met o.a. meidoorn, hondsroos en Gelderse roos. Zo kan de grauwe klauwier van het ene gebiedje naar het andere hoppen en zonodig schuilen. Ook werden er 3 grote thuja’s gepoot in de Bouwte. Dat lijken geen bomen die je in eerste instantie in zo’n open landschap verwacht. Maar het zijn prettige zogenoemde roestplaatsen voor uilen. Om ze een beetje te ‘camoufleren’ zijn er rondom struiken geplant, ook wel spottend de thujaborder genoemd.

In de Rimbe werden kleine struiken van hondsroos, meidoorn en hazelaar van binnen naar buiten verpoot. Dat schept meer ruimte voor de koeien en bovendien langs het gebied een mooie afscherming. Ook werd het gebied vrij gemaakt van obstakels, zodat de maaimachine erdoorheen kan. Dus lagen we op de knieën stammetjes af te zagen en werden er takken versleept.

De weergoden waren ons zoals gebruikelijk goed gezind. Een strakblauwe lucht, en de schrale wind viel heel erg mee. Ook de pers wist ons weer te vinden. Radio Noord kwam langs voor een korte live-uitzending.

Natuurlijk was de start op boerderij Kloosterplaats met koffie en appelkoek en na afloop soep met stokbrood. Alle 14 vrijwilligers genoten daarvan, kregen rode wangen en konden tevreden terug kijken op een zeer productieve dag.

werkdag 5 maart