U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

  Werkdag 17 februari 2016 

 

 Op deze 3de werkdag hebben we afrastering in de Rimbe afgemaakt en zijn er 7 struweelvakken tussen de Bouwte en de Rimbe geplaatst. Ook hebben we de restanten hout en takken van de shreddarwerkzaamheden verzameld en op een bult gelegd. Dat zijn dat altijd mooie schuilplaatsen voor kleine beestjes en insecten. We hadden evenals de voorgaande werkdagen het mooiste weer van de wereld met een strakblauwe lucht en een warm zonnetje. De 15 vrijwilligers vonden het dus geen straf om de hele dag buiten te zijn, hebben weer een berg verzet en werden na afloop beloond met een heerlijk bord snert of pompoensoep.

 We hadden ook veel belangstelling van de pers. Menterwolde.info heeft een artikel geplaatst en mooie foto’s gemaakt. Van het tijdschrift Noorderbreedte was ’s ochtends een fotograaf aanwezig en de hele dag een journaliste, die verslag gaat doen van het project en de werkdag, maar zelf ook hard meewerkte.

 De bekende natuurfotograaf Hans Hut bracht ons ook een bezoekje, maakte veel foto’s en stak ook de handen uit de mouwen. 

 We waren al een paar uur aan het werk toen er een patrijs opvloog uit de ruigte. Die heeft zijn weg naar dit gebied al gevonden.

Wij als werkgroep werden wel vier keer warm: van het werk, van de zon, van de soep en de inzet van de vrijwilligers.

 

Een minpuntje blijft het dumpen van afval in de sloot en achter de bosjes. Autobanden, afgedankte en kapotte tegels en niet te vergeten zakken vol aarde, zeer waarschijnlijk afkomstig van een wietteler.

Ook een verslag op de website Menterwolde.info

werkdag 17 februari. Foto's André Eikenaar